Domácí kremrole
Domácí kremrole
Suroviny:
Těsto:
- 1 lžíce ocet
- 1 ks žloutek
- 25 dkg ztužený tuk
- 35 dkg hladká mouka
- 1 dl studená voda
Náplň:
- 7 ks bílek
- 45 dkg cukr krystal
POSTUP:
1)Nejprve prosejeme mouku a poté ji promneme s nastrouhaným tukem. Přidáme žloutek, ocet a ledovou vodu. Těsto dobře propracujeme, přikryjeme alobalem a necháme 2 hodiny odležet v lednici.
2)Po 2 hodinách těsto rozválíme na plát a nakrájíme na zhruba 2 cm proužky. Plechové trubičky potřeme tukem a proužky na ně natočíme tak, aby se těsto překrývalo. Kremrole potřeme vajíčkem pokládáme na plech a pečeme na 180 stupňů asi 15 - 20 minut.
3)Studené kremrole plníme sněhem z bílků ušlehaných v horké lázni za přidávání cukru.