Kakaová roláda
Kakaová roláda
Suroviny:
Těsto na roládu:
- 5 ks vejce
- 100 g polohrubá mouka
- prášek do pečiva
- 1 lžíce kakaa vrchovatá
- 1 lžíce oleje
- pečící papír
- 1 lžíce teplá voda
- 100 g cukru krupice
Krém:
- 80 g moučkový cukr
- 250 g měkký tvaroh
- 1 ks smetana ke šlehání
- 1 ks čokoládové kaštany
Dohotovení:
- čokoláda nebo čokoládová poleva
POSTUP:
1)Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny, přidáme vodu, olej, mouku s kakaem a kypřícím práškem a dobře promícháme.
2)Nakonec vmícháme tuhý sníh ušlehaný z bílků.
3)Těsto nalijeme na plech vyložený pečícím papírem, rovnoměrně rozetřeme a dáme péct do předehřáté trouby na 180 stupňů na cca 10 minut.
4)Poté až je upečeno vyndáme z trouby a ještě teplou ji zarolujeme a necháme zchladnout, a pak z ní opatrně sejmeme papír, potřeme krémem (část necháme na potření povrchu),pevně zarolujeme a zbylým krémem potřeme těsto rolády.
5)Dáme vychladnout do studené místnosti nebo do lednice.
Krém:
1)Tvaroh vyšleháme s cukrem, pak za stálého míchání přidáme a dobře vmícháme ve vodní lázni nebo v mikrovlnce rozpuštěné kaštany.
2)Do tvarohu přidáme dotuha vyšlehanou šlehačku a vše vmícháme v hladký krém.