Krtkův dort
Krtkův dort
Suroviny:
Korpus:
- 100 ml oleje
- 100 g moučkového cukru
- 2 vejce
- 1 lžíce rumu
- 180 g polohrubé mouky
- 2 vrchovaté lžíce kakaa
- 1 prášek do pečiva
- 125 ml mléka
POSTUP:
1)Olej, cukr a žloutky ušleháme, po chvilce přidáme rum a zamícháme. Přidáme mouku smíchanou s kakaem a práškem do pečiva, mléko, a nakonec a lehce vmícháme sníh z bílků.
2)Vlijeme do vymazané, kokosem vysypané dortové formy a pečeme při teplotě 180 stupňů 30 minut.
3)Po obvodu vychladlého korpusu vytvoříme kruh zhruba 1,5 cm a vnitřek vydlabeme do tvaru mísy, dno musí zůstat neporušené.
4)Na náplň smícháme cukr, ztužovače a nahrubo nastrouhanou čokoládu, nasypeme do téměř ušlehané šlehačky a došleháme.
5)Banány podélně rozkrojíme a vložíme do vydlabaného korpusu, na ně navrstvíme šlehačku a vytvoříme kopeček. Na kopeček namačkáme rozdrobený vnitřek korpusu.